Ma 2019 augusztus 19. hétfő, Huba napja van. Holnap István napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Közgazdászok és szociológusok találkozója a RETÖRKI-ben
E-mail Nyomtatás PDF

Lóránt Károly, intézetünk külsős munkatársa szervezésében közgazdászok és szociológusok jöttek össze a RETÖRKI tanácstermében annak érdekében, hogy a rendszerváltás időszakából kiindulva fontos szociálpolitikai és gazdasági kérdéseket vitassanak meg. A műhelyvita sorozat keretében ez alkalommal előadás hangzott el a jövő belátásának tudásáról.Az előadó kiemelte, hogy a jövőkutatást a legmagasabb szinten az USA-ban művelik, itt is elsősorban a Jövőképkutató társaság (WORLD FUTURE SOCIETY).

Egy magyar átlagember és egy jövőkutató megnyilatkozásának idézésével bemutatta a releváns magyar helyzetet, kitérve arra is: a pártállami szovjetorientáltság korlátai között meddig lehetett eljutni e tekintetben. Kitért ezután az európai állapotokra, és bemutatott egy olasz közgazdászok által írt művet.

A rendkívül nagyszámú kimutatásból, grafikonokból vett 17 citátum alapján az előadó azt fejtette ki, hogy a versenyképesség jelent értelmezésére és algoritmusaira koncentráló ökonometriai gondolkodás alapján elvégzett adattömeg-elemzés nem vezethet el valószínűsíthető és állásfoglalásokra késztető jövőképekhez. Tágabb világlátásra van szükség.

Ezt követően ismertette a szcenáriómodellezés WFS fogantatású, több lépcsős metodikáját.


retorki.hu


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink