Ma 2019 november 17. vasárnap, Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Tovább folytatódott a Martosi térség értékfeltárása a Felvidéken
E-mail Nyomtatás PDF

2018 szeptemberének első hetében tovább folytatódott a Martosi Értékfeltáró Kollégium munkája a Felvidéken. Közel 40 középiskolás, főiskolás, egyetemista és fiatal felnőtt vett részt az értékek gyűjtésében és feltárásában.
2018 májusában kezdte meg munkáját a kollégium. Az első héten több mint 350 kérdőívet gyűjtöttek a fiatalok a helyi adatközlőktől. Az ezt követő értékelő munka során meghatározták, hogy most, szeptemberben mely értékekről készülnek majd leírások, fotógalériák és rövid filmfelvételek. A munka előkészítését nagyon megkönnyítette, hogy minden településen volt helyi segítő, koordinátor. A falvakban élők nagyon örültek az értékfeltárásnak, nagy örömmel fogadták a kollégiumban tevékenykedőket.

A szeptemberi egy hét során az értékfeltárásban érintett 17 településen több mint 130 értékről készült leírás. A mostani munkának több különlegessége is volt. Egyrészt az, hogy a kollégiumban dolgozók kétharmada most vett részt először ilyen jellegű kutatásban. Másrészt az újak több mint fele a Martos település központtal tevékenykedő Eszterházy Akadémia hallgatói közül érkezett. Sipos Anna néprajzkutató, a kollégium szakmai vezetője nagy értéknek nevezte a kollégium által elvégzett munkát, elmondása szerint újabb értékek, értékőrzők munkája kerül dokumentálásra ezáltal.

A kollégium munkája tovább folytatódik, a tervek szerint szeptember végéig az összes értékleírás elkészül, elkezdődik az értékfeltáró munkát bemutató kötet előkészítése. Ennek bemutatása várhatóan 2019 márciusában lesz.


dr. Horváth Zsolt
technikai szervezőA kutatást támogatja:
Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. November >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink