Ma 2018 december 15. szombat, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Sepsiszentgyörgyi fiatalok a Kösöntyű Néptánctáborban
E-mail Nyomtatás PDF

Július 1-8. között ismét megrendezésre került Lakiteleken a Népfőiskola Kösöntyű Néptánctábora. Rendhagyó módon ebben az esztendőben a környékbeli táncos lábúak mellett a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Népi Együttese is a tábor vendége volt.A kecskeméti Hírös Néptánc Tanoda és a sepsiszentgyörgyi csoport kapcsolata sok évre nyúlik vissza, rendszeres résztvevői a kecskeméti Csiperó Fesztiválnak. Most is ők adták a fesztivál nyitó programját, majd a lakiteleki Népfőiskola meghívására részt vettek a Kösöntyű Néptánctábor egy hetes munkájában.

A tábor vezetői, Balogh Ildikó és Fantoly Gyula szatmári és tyukodi, a sepsiszentgyörgyi együttes vezetői, Tőkés Edit és Tőkés Zsolt pedig válaszúti táncokat tanítottak a harminchárom sepsiszentgyörgyi, hét kókai, három kecskeméti és két tiszakécskei táncosnak. A tábor ideje alatt Tormási Elek és barátai adtak élőzenés kíséretet.

Péntek este záró előadásban összegezték a tábor ideje alatt elsajátított új ismereteket. A fennállásának 50 éves évfordulóját ünneplő Székely Mikó Kollégium Népi Együttese jó tapasztalatokkal távozott a Népfőiskola hangulatos néptánctáborából.


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. December >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink