Ma 2019 február 23. szombat, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Önkéntes tűzoltózenekarok zenéltek a kecskeméti szökőkútnál
E-mail Nyomtatás PDF

Szombaton 11 órakor három zenekar mutatkozott be Kecskemét főterén. A kecskeméti Hírös Szökőkútnál az Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekara, a Hegykői Tűzoltózenekar, valamint a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület Fúvószenekara lepte meg a járókelőket.Több melódia is felcsendült a 20 perces villámcsődület alatt. Eleinte külön-külön zenéltek a zenekarok (ez látható a videóban), végül közösen adtak elő egy szerzeményt.

A flashmob az I. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót népszerűsítette. A kecskeméti helyszín mellett, Lakiteleken és Tőserdőn is volt flashmob szombaton. A lakiteleki villámcsődületen a vajdasági Szabadka fúvószenekara, a székelyföldi Szentegyházi Tűzoltózenekar és a helyi, Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara játszott. Tőserdőn az emlékparkban a szintén székelyföldi, csíkkozmási Tuzson János Fúvósegylet, a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, továbbá a beregszászi székhelyű Kárpátaljai Önkéntes Tűzoltók Fúvószenekara lépett fel.

A fesztivál egyik célja az önkéntes tűzoltózenekarok hagyományának őrzése

Az I. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót a Lakitelek Népfőiskolán kilenc hazai és határon túli önkéntes tűzoltózenekar 240 résztvevőjével rendezik meg szombaton és vasárnap.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából megszervezett fesztivál célja bemutatkozási lehetőséget teremteni és szorosabb együttműködést kialakítani, illetve szakmai fórumot biztosítani a hazai és határon túli, magyarlakta régiókban működő, önkéntes tűzoltózenekarok számára.

A szervezők – a Magyar Tűzoltó Szövetség, a Népfőiskola Alapítvány és az NMI Művelődési Intézet, valamint a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara – a találkozó révén a kuriózumnak számító önkéntes tűzoltózenekarok évszázados hagyományának őrzését is célul tűzték ki.

A rendezvényt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatta.


baon.hu


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021
25262728   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink