Ma 2019 február 24. vasárnap, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Erasmus+ projekttalálkozó Lakiteleken
E-mail Nyomtatás PDF

2017. nyarán nagy örömmel értesültünk arról, hogy a tavasszal beadott 2 Erasmust pályázatból az egyik: 2017-1-ROQ1-KA219-037345-5 Environmestal Education Through STEAM elnevezésű projekt, kedvező elbírálásban részesült. A projekt koordinátora Románia, partneriskolái Litvánia, Dánia, Olaszország és a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és AMI, Magyarország.2018. április 15-22. között a Lakiteleki Eötvös Iskola adott otthont a nemzetközi projekttalálkozónak. A „Környezetvédelmi oktatás a tantárgyakon átívelő tanítási módszereken keresztül” témához kapcsolódóan a mi feladatunk a Föld megújuló és nem megújuló erőforrásainak a megismertetése és megismerése volt a tudományos tantárgyak és az informatika segítségével, mérnöki és művészeti tevékenységek végzése során és matematikai feladatok megoldásával.

A hét során bemutattuk iskolánk sokszínűségét a művészeti iskolások segítségével, valamint a környezetvédelemmel kapcsolatban alkalmazott megoldásainkat (szelektív hulladékgyűjtés, napelemek, szürkevíz felhasználás, faelgázosító). Modelleztük a szennyvíztisztítást, többek között kiszámoltuk és összehasonlítottuk a hagyományos izzók, a kompakt fénycsövek és a led izzók teljesítményét, fogyasztását, költségeit, Wikipedia oldalt készítettünk a megújuló és nem megújuló energiaforrásokról, bemutattuk a festőnövényekben rejlő lehetőségeket és nemezeltünk, napelemes hajót építettünk PET palackokból és papírsárkányt készítettünk.

Meghallgattunk egy előadást a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Járműtechnológia tanszékén a napelemes autókkal kapcsolatban, melyeket tüzetesen meg is vizsgálhattunk. Egy budapesti kirándulás során megtekintettük a Parlamentet, sétahajóztunk a Dunán, valamint kiélveztük a megújult Csodák Palotájában az interaktív tudományos játszóteret.

Természetesen nem maradhatott ki a programból a Lakiteleki Népfőiskola bemutatása sem. Egy finom ebéd után körbejártuk a Népfőiskolát egy angol nyelvű előadást követően, mely során megismerkedhettünk az ott alkalmazott energiatakarékos megoldásokkal, a megújuló energiaforrások felhasználásával. Ezután térítésmentesen igénybe vehettük a Gyarmati Dezső tanuszodát és termálfürdőt a gyermekek nagy örömére. Ezúton is köszönjük a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány segítségét, nagylelkű támogatását.

Lovaskocsikáztunk és lovagoltunk a Tőserdőben, majd ámulattal figyeltük a Lakiteleki Ifjúsági Néptánccsoport előadását, melyet táncház és disco követett frenetikus sikerrel. A nehéz és könnyes búcsú azzal a biztos tudattal jött el, hogy nem végleges, hogy találkozunk még, és hogy vendégeink hihetetlenül jól érezték magukat Lakiteleken, sok új dolgot tanultak a megújuló és nem megújuló energiaforrásokról és szép emlékekkel tértek haza.

Tigyi Julianna


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021
25262728   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink