Ma 2019 február 24. vasárnap, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A magyar nyelv nagyköveteinek szakmai továbbképzése a Népfőiskolán
E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője meghívására hatodik alkalommal érkeztek moldvai csángó pedagógusok a lakiteleki Népfőiskolára.
Márton Attila a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program koordinátora szervezésében, az idei esztendőben a Keleti-Kárpátok túloldaláról 35 pedagógus és hagyományőrző érkezett a továbbképzésre, hogy a 2018. április 3 és 8 között megtartott képzésen egymást is jobban megismerhessék. Az itt jelenlévő pedagógusok – sokszor egymástól is távol – az elszórt csángó közösségekben, nap mint nap azon dolgoznak, hogy a magyar népi kultúrát, a magyar anyanyelvet, az írást és az olvasást megtanítsák a csángó fiataloknak.

Hoffmann Ferenc Petőfi ösztöndíjas szakmai vezetésével a közel egy hetes továbbképzésen, a közösségépítésen túl, lehetőség nyílik a különböző településeken tanító pedagógusok problémáinak feltárására, valamint a jó gyakorlatok és a tapasztalatok kicserélésére.

A képzést csapatépítő programmal kezdték, szakmai képzéssel folytatták. A csütörtöki napon előadást hallhatnak a többi között Dr. Horváth Zsolt a Hungarikum Bizottság értéktárak kialakításáért felelős koordinátorától, valamint Kárpáti Árpád az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától is. Pénteken Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője vezetésével, szakmai kiránduláson vesznek majd részt Bács-Kiskun megyében.

A képzésen a többi között Vaszi Levente a Fölszállott a páva műsor különdíjasa is részt vesz, akiről kevesen tudják, hogy szintén pedagógusként dolgozik a hétköznapokban.


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021
25262728   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink