Ma 2020 augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A bűvészek, a színészek és a zsonglőrök világával ismerkedtek a gyerekek a Lakitelek Népfőiskola táborában
E-mail Nyomtatás PDF

Első alkalommal szerveztek ifjúsági színjátszó, zsonglőr és bűvésztábort a Lakitelek Népfőiskolán, ahol tizenhat gyermek nyert bepillantást a bűvészek, a színészek, és a zsonglőrök különleges világába a múlt héten.Az egyhetes tábor célja nem az volt, hogy profi művészeket neveljenek, kedvcsinálóként az alapokat tanulhatták meg a gyerekek. A három szekcióra osztott táborban a zsonglőrködés, színjátszás, bűvészkedés kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést a táborozók. A sok-sok élmény mellet a tábor fejlesztette a gyerekek önértékelését, fegyelemre-figyelemre tanította őket és kéz-szem koordinációjuk is észrevétlenül fejlődött a gyakorlatok tanulása közben.

Színjátszásra a közelmúltban Lakitelekre költözött Szabados Zoltán tanította a táborlakókat. A bábművész a Színművészeti Főiskola bábtagozatán végzett, utána 11 évig dolgozott a kecskeméti Ciróka Bábszínházban. Ma már saját utazó társulatával, a Madzag Bábegyüttessel járja az országot, ugyanakkor a helyi felnőtt és gyermek színjátszó kört vezeti. Elmondta, a táborban a színészmesterség alapjait próbálta átadni a gyerekeknek, akik helyzetjátékokat, beszédtechnikát és mozgáskultúrát tanultak. Frissen szerzett tudásukról pedig a táborzáró gálaműsor keretében adtak tanúbizonyságot a nagyközönség előtt. A színész, bűvész és zsonglőr növendékek produkciójukat egy népmesébe ágyazva mutatták be. A szomorú királylányt kellett felvidítaniuk mutatványaikkal. A nagy sikerű előadás díszletét a kézműves tábor résztvevői készítették.

A zsonglőrködés rejtelmeibe a tábor szervezője, Bosnyák Dániel által nyerhettek betekintést a gyerekek, mely során kipróbálhatták a buzogányt, diabolót, zsonglőr karikát és a zsonglőr tányér pörgetését is.

A bűvésznövendékeket a lakiteleki születésű Molnár Gergely bűvész tanította. Mr. Jupiter néven bejárta az egész világot, a legrangosabb bűvészrendezvényeken lépett fel és tartott szemináriumokat. Szakmai életútját számos díjjal ismerték el. Így 1994-ben a Manilai Bűvészegyetem díszdoktorává avatták, 2013-ban az Izraeli Bűvészszövetség díszelnökévé választották, 2002-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetést kapott, majd 2014-ben a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át. Lapunknak elmondta, az volt a célja, hogy a tábor ideje alatt megszerettesse a gyerekekkel a bűvészkedést és egy-két ügyes mutatványt, trükköt megtanulva bámulatba ejthessék barátaikat, ismerőseiket. A híres bűvész terve sikerült, mert növendékeinek első fellépése nagy sikert aratott a pénteki táborzáró gálán.

Petőfi Népe


Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink