Ma 2019 szeptember 17. kedd, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Ifjúsági Színjátszó és bűvésztábor a Népfőiskolán
E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskolán ezúttal Ifjúsági Színjátszó és bűvésztábort szerveztek a gyerekeknek. A Kölcsey Ház ajtaját átlépve vidám gyermekek üdvözlete fogadja a betévedt látogatót, és már az első pillanatban rájön az ember, hogy egy különleges tábor helyszínén tartózkodik.Zsonglőr labdák, karikák és különféle kellékek röpködnek a levegőben egyre gyorsabban. Ám a fiatalok könnyedén kapkodják őket. Hiszen itt minden részvevőnek az a vágya, hogy a tábor végén elvarázsolhassa osztálytársait, barátait egy saját zsonglőr- vagy bűvészmutatvánnyal.

A zsonglőrködés mellett, amelyet Bosnyák Dániel vezet, a tábor ideje alatt ugyanis különféle trükköket tanulhatnak meg Mr. Jupiter, Molnár Gergely bűvész jóvoltából. Itt megszeretik a bűvészkedést – mondta Mr. Jupiter, majd hangsúlyozta, hogy a bűvészet véleménye szerint világhobbi. A táborban olyan mutatványokat, trükköket sajátíthatnak el, amelyeket később egy társaságban hasznosítani is tudnak – mondta a bűvész.

Szabados Zoltán színművész, délelőttönként színészmesterséget tanít a résztvevőknek és helyzetjátékokat játszik a gyerekekkel. Hanggyakorlatokat végeznek közösen, valamint megismerkednek a beszédtechnika, a tárgy animáció és a mozgáskultúra alapjaival.

Érdekes, hogy a zsonglőrködés, a színjátszás és a bűvészmutatványok nagyon jól összeegyeztethetőek. A szervezők elmondták, hogy a tábor végén, egy népmesét szeretnének színpadra vinni, amelyben bemutatják a gyerekek a tanultakat. A kézműves foglalkozásokon pedig elkészítik a díszleteket: koronát, süveget, leplet és mindent, ami a színdarabhoz szükséges.

A gála előadásra 2017. július 21-én, pénteken 17 órakor kerül sor.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink