Ma 2019 szeptember 23. hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Buzánszky Kupa a Népfőiskolán
E-mail Nyomtatás PDF

Bács-Kiskun megye iskolái részére idén is megrendezték a Lakiteleki Népfőiskolán a Buzánszky Kupa Labdarúgó Tornát. Az alsó tagozatos korosztályt idén 5, a felső tagozatosokat pedig 6 csapat képviselte a kupáért vívott küzdelemben.
A Buzánszky kupa több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A szervezők visszaemlékezései szerint a kezdeti időszakban, még maga a legendás labdarúgó adta át a díjakat a fiatal futballozó generációnak.

A Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Egyesülete szervezésében megrendezett labdarúgó kupa résztvevőit két napon át a Lakiteleki Népfőiskola látta vendégül.

Én úgy gondolom, hogy ez a kupa nagyon jelentős, hiszen nagyon várják a gyerekek. Ott alvós kupának is szokták hívni a gyerekek – mondta Dolog Ernő, a Jakabszállási Általános Iskola igazgatója, a kupa egyik szervezője. Hozzátette, a résztvevő iskolák a kis létszám miatt egy országos döntőbe nem tudnak eljutni. Ez az egyetlen olyan lehetőség, ahol együtt lehetnek, és egymással mérkőzhetnek, hangsúlyozta Dolog Ernő.

Ártim János, az Ágasegyházi Általános Iskola igazgatója, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének alelnöke elmondta, hogy a Népfőiskola ad otthont az egyesület legtöbb rendezvényének, amiért nagyon hálásak a Népfőiskolának és Lezsák Sándornak.

A két napos tornán körmérkőzést vívtak egymással a csapatok, ez alapján alakult ki a végső állás. Az alsó tagozatosok között a bugaci csapat bizonyult a legjobbnak, a felső tagozatosok közül pedig a nyárlőrinciek vitték el az első díjat.

A Buzánszky Kupa eredményei megtekinthetők ide kattintva!

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink