Ma 2020 január 23. csütörtök, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hamuban sült pogácsa musttal
E-mail Nyomtatás PDF

Gyerekzsivajtól volt hangos szerdán a Népfőiskola, ahová több mint száznyolcvan óvodás és kisiskolás látogatott ki.

A lovas- és csacsifogattal érkező kisiskolások először rendhagyó óra – Molnárné Lezsák Anna vezetésével – megtekintették a Lakitelek értékei című helytörténeti kiállítást, melynek fotóit Pető Zsuzsa és Pólya Zoltán fotóművész-házaspár készítette, kiállított tárgyait, eszközeit és gyűjteményeit pedig a helybeliek adták kölcsön a Népfőiskolának.

A tárlatnézés után óvodások és iskolások közösen átvonultak a Népfőiskola szőlőjébe – szüretelni. A megtelt műanyaghordókkal, ládákkal visszatértek a Népfőiskola udvarára, hogy ledarálják, majd lepréseljék a szőlőszemeket. Közben a szabadtéri kemencében elkészültek a hamuban sült pogácsák, s mire a saját szedésű szőlőszemekből az első musterecske belecsordult az alá tartott kannába, az apróságok már vígan falatoztak. A jó hangulatról Buda Ádám dalmondó gondoskodott, aki különböző hangszerek kíséretével énekelte a jól vagy kevésbé ismert dalokat.

Az esemény fotói megtekinthetők képtárunkban

(Forrás: www.kis-kunsag.hu)

Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink