Ma 2020 április 9. csütörtök, Erhard napja van. Holnap Zsolt napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Közkinccsé tett helyi érték
E-mail Nyomtatás PDF

Szeptember 10-től folyamatosan – egy-egy rendhagyó helytörténeti és honismereti óra keretében – minden helyi általános iskolás megtekinti azt a kiállítást, amely Lakitelek értékei címmel a közelmúltban nyílt a Népfőiskola Kölcsey Házában.

A tárlat fotóit Pető Zsuzsa és Pólya Zoltán fotóművész-házaspár készítette, a kiállított tárgyakat, eszközöket, gyűjteményeket a helybeliek adták kölcsön a Népfőiskolának.

A rendhagyó órák sorát csütörtökön a lakiteleki általános iskola két második osztálya nyitotta meg. Az óra első harmadában a házigazda Lezsák Sándor diavetítéssel egybekötött tájékoztatóban ismertette a kiállítás jelentőségét. Majd a kisdiákok mindegyike kapott három-három papírszeletet, melyekre az ajándékba kapott golyóstollal ráírták a nevüket. A papírszeleteket a nekik leginkább tetsző három alkotásnál, illetve gyűjteménynél elhelyezett pohárba kellett bedobniuk. Lezsák Sándor elmondta: a „szavazatokat” a sorozat végén összeszámolják, és a legtöbb „voksot kapott” tárgy vagy gyűjtemény kiállítói között karácsonykor értékes jutalmakat osztanak szét. A nyílt óra végén a kisdiákok rövid séta keretében megtekintették a Népfőiskola Szent István kápolnáját, két szoborparkját, valamint a népszerű írók, költők emlékére most készülő padokat. A látogatás lángosevéssel és teázással ért véget a Népfőiskola szabadtéri kemencéjénél.

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Április >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink