Ma 2020 január 26. vasárnap, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Küzdelem hatvannégy mezőben
E-mail Nyomtatás PDF

Sakkozó Magyarok XIV. VilágtalálkozójaKözel tíz napon át a sakké a főszerep a Lakitelek Népfőiskolán.

Szerdán kezdődött és augusztus 28-án ér véget a Sakkozó Magyarok XIV. Világtalálkozója a Lakitelek Népfőiskolán. A verseny közel másfélszáz résztvevőjét Seres László, a Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség főtitkára köszöntötte.

A találkozót a házigazda Lezsák Sándor nyitotta meg, aki egyben a találkozó védnöke is. Kijelentette: abban bízik, hogy a jövő évi találkozón már csupa magyar állampolgárt köszönthet. Érkezzenek Délvidékről, Erdélyből, Kárpátaljáról vagy a Felvidékről. A politikus annak a reményének adott hangot, hogy addig sikerül elérniük, hogy az elszakított területek magyarsága is megkapja ezt az őt megillető jogot. Nem lesz egyszerű küzdelem, de a sakkozó magyarok közel másfél évtizede elkezdett találkozói is tulajdonképpen ezt az akaratot erősítették – hangsúlyozta. – Éljünk bármely táján a Kárpát-medencének, összeköt bennünket a nyelv, a közös történelem, a történelmi haza, a hagyomány, és összeköt bennünket a sakk szeretete. Ezé a csodálatos játéké – tette hozzá. – Napjaink honi politikai életében a sakkjátszmákéhoz hasonló kemény küzdelem folyik, de mi ügyelünk arra, hogy a játék sportszerű legyen, és ügyelünk arra, hogy az ellenfél le ne verje a táblát az asztalról. Nem egyszerű küzdelem ez, akár a parlamentben, akár a közélet más területén, de mi végig igyekszünk betartani a szabályokat, akárcsak a sakkjátékban – szögezte le a politikus. – Akik itt vannak, és rendszeresen visszatérnek, azok talán érzékelik, hogy ebből – ha úgy tetszik – nemzeti küzdelemből a Lakitelek Népfőiskola is kiveszi a maga kis szerény részét. Szemük láttára olyan környezet jött itt létre, amelyik minden részletében próbálja érzékeltetni azt, hogy együvé tartozunk, éljünk bármely részén a világnak, akár az elszakított területeken, akár Nyugat-Európában vagy a tengeren túlon. Ez a kötődés olyan erőforrás, amelyet ha jól hasznosítunk, valóban egy nemzeti reneszánsz, újjászületés vár itt, a Kárpát-medencében élő magyarokra – hangsúlyozta Lezsák Sándor.

A mai napon záruló találkozón a felnőttek játszmáit két nemzetközi főbíró Brindza István és Krizsány László vezeti, illetve felügyeli.

Az eseményen számos visszatérő játékos is jelen volt, a többi közt Marosi Tibor, az alapító kecskeméti Széchenyi István Sakkegylet tiszteletbeli elnöke is.

(Forrás: www.kis-kunsag.hu)

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink